Concerten Meeuwis en Van Buuren online te volgen: zit er toekomst in livestream?

Concerten Meeuwis en Van Buuren online te volgen: zit er toekomst in livestream?

Livestreams waren bijna twee jaar lang zo’n beetje de enige manier voor artiesten om voor hun fans op te treden. Nu alle evenementen met publiek weer mogen, leek de nood voor livestreams niet meer zo hoog. Toch zien Videoland en platform HYMN er toekomst in: ze komen met een livestream van een concert van Guus Meeuwis en met een online concertfilm van Armin van Buuren.

Iedereen kwam noodgedwongen thuis te zitten, maar de behoefte aan culturele evenementen bleef. De oplossing: vanaf je eigen bank kon je bij concerten zijn. Davina Michelle trad op in een leeg Ahoy, wereldsterren als Dua Lipa, Billie Eilish en Kylie Minogue gaven volledige online concerten en ook zalen als het Concertgebouw kwamen met een online programma.

Guus Meeuwis zette de band The Streamers op met vele bekende Nederlandse artiesten. Met hen gaf hij op bijzondere locaties concerten waar geen live publiek bij aanwezig was, maar wel een groot publiek vanuit huis mee kon kijken. Nu de coronamaatregelen achter de rug zijn, gaan The Streamers voor het eerst voor een live publiek optreden.

Entertainment