Jan Rot bij presentatie afscheidsplaat: ‘Had nog jaren willen doorschrijven’

Jan Rot bij presentatie afscheidsplaat: ‘Had nog jaren willen doorschrijven’

Jan Rot vindt het heel jammer dat hij, nu hij weet dat hij binnenkort zal overlijden aan de gevolgen van darmkanker, niet nog jaren door mag schrijven. Dat schrijft de 64-jarige cabaretier en tekstdichter op zijn website in het digitale ‘boekje’ dat bij zijn afscheidsplaat I.P.V. Kaarten hoort.

Rot lanceerde dit weekend het album I.P.V. Kaarten, dat 21 nummers bevat. Het album bestaat deels uit oud materiaal en deels uit liedjes die hij de afgelopen maanden opnam. De artiest vertelt bij het lied Met je neus hoe hij jarenlang zocht naar de rest van de tekst die moest volgen op de zin “Pas toen mijn dochter werd geboren, begreep ik wie mijn vader was”. “Het is een regel die ik al lang had, samen met de mijns inziens mooie melodie”, schrijft Rot.

Recent maakte hij de tekst dan toch af. “Ik ben er blij mee, want gezinsliedjes zijn er niet zoveel”, aldus Rot. “Iedereen die gezegend is met kinderen weet waar ik het over heb. En met zinnen als ‘Mijn vader hielp mij bij mijn geboorte/ik hielp mijn vader toen ik stierf’ vind ik het extra jammer dat ik niet nog járen door mag schrijven. Want ook na je zestigste zijn er genoeg mooie nieuwe onderwerpen.”

Entertainment