Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland naar Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland naar Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan voor Nederland naar het komende Eurovisie Songfestival, in mei in Liverpool. Ze zijn unaniem aangewezen door de selectiecommissie, heeft de organiserende omroep Avrotros bekendgemaakt.

Mia en Dion zijn twee jonge artiesten van 26 en 28 jaar, die twee jaar geleden door oud-Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield bij elkaar zijn gebracht. Met zijn vieren schreven ze het nummer dat de Nederlandse inzending voor het Songfestival van komend jaar is.

Het nummer zelf is nog niet gepresenteerd, dat gebeurt op een later moment. Avrotros zegt dat Mia en Dion de komende maanden gaan werken aan hun act. Ze worden daarbij ook geholpen door Duncan Laurence en Jordan Garfield.

Magisch

“Deze twee zijn individueel steengoede artiesten, maar toen ik die stemmen bij elkaar hoorde, ontstond hetzelfde gevoel als bij Arcade“, zegt Laurence, verwijzend naar zijn nummer waarmee hij in 2019 het Songfestival zelf won. “Ik dacht: hier gebeurt iets magisch, we moeten hier meer mee.”

Mia en Dion zelf noemen hun deelname een geweldige kans om op een grote schaal hun verhaal te vertellen. “Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

Mia Nicolai debuteerde in 2020 met haar single Set Me Free. Ze vindt haar inspiratie in artiesten als David Bowie. Dion bracht in 2021 zijn eerste nummers uit. Hij omschrijft zijn muziek zelf als een mix tussen rock en singer-songwriternummers, tussen Bryan Adams en Harry Styles.

Liverpool

De afgelopen editie van het Songfestival werd gewonnen door Oekraïne. Het land dat het Songfestival wint mag normaal gesproken de volgende editie organiseren. Door de oorlog is eerder dit jaar al besloten om het Songfestival te houden in het land dat de afgelopen keer op plek twee eindigde, Groot-Brittannië. In oktober werd bekend dat Liverpool de gaststad gaat worden.

Entertainment