Van Loon en Van Houten zoenden niet echt op de set: ‘We stonden in werkstand’

Van Loon en Van Houten zoenden niet echt op de set: ‘We stonden in werkstand’

Jelka van Houten en Henry van Loon zijn al vier jaar een stel, maar spelen nu ook vóór de camera een koppel in de nieuwe comedyserie Tropenjaren. Hoewel het voor de acteurs allerminst een opgave was, wilden ze het op de set wel professioneel houden en werd er zelfs niet ‘echt’ gezoend.

Van Houten vertelt in gesprek met NU.nl dat de twee werden benaderd om de hoofdrollen te spelen in Tropenjaren, een bewerking van een oorspronkelijk Israëlische serie. Hoewel het misschien wel wat logistieke problemen zou opleveren omdat ze dan allebei van huis waren (het koppel kreeg eind 2020 dochter Bonnie), zeiden ze toch ‘ja’. “We wilden al lang iets met z’n tweeën doen”, zegt de actrice.

Het combineren van de opnames en hun privéleven was volgens Van Houten inderdaad soms wel een puzzel. “De grootste uitdaging was dat een van ons op tijd thuis moest zijn. Maar het was vooral heel fijn om met elkaar te werken. Dan heb je ook ineens gesprekken met elkaar tijdens de lunch, in plaats van dat een van ons met de kinderen bezig is. Het was een soort van welkome vakantie.”

Het plot van Tropenjaren lijkt sterk op het leven van Van Houten en Van Loon. Ze spelen het stel Jelle en Rosa, die een baby hebben gekregen en proberen hun werkende leven en relatie voort te zetten naast de zorg voor hun dochter Stella. Van Loon vertelt dat de situaties erg herkenbaar zijn voor jonge ouders, maar dat hun personages geen kopieën zijn van hun eigen persoonlijkheden.

Nieuws